Erősödhet pénteken a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 373,59 pontos emelkedéssel, 29 615,86 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 1,28 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A BUX-index erősödését várják pénteken az üzletkötők, az optimista nemzetközi hangulat és a Mol vélhetően tovább tartó sajátrészvény felvásárlása miatt. Tapaszti Attila, a Takarékbank üzletkötője elmondta, hogy az amerikai indexek négy éve nem látott erősödést mutattak csütörtökön, az optimista hangulat a távol-keleti tőzsdékre is átterjedt és várhatóan pozitív hatással lesz a BÉT-re is.

A Mol árfolyamát az előző kereskedési napon tovább hajtották felfelé a társaság hitelfelvételi terveiről megjelent piaci hírek, amelyeket a Mol megerősített, bár cáfolta, hogy a hitelt sajátrészvény-vásárlásra használnák fel.

Tapaszti Attila szerint az optimista hangulat egész nap fennmaradhat, így a BU- index pénteken is pluszban zárhat. Hozzátette ugyanakkor, hogy a délután várható amerikai kiskereskedelmi adatok befolyásolhatják a tengerentúli indexek alakulását. Amennyiben jelentősen rosszabb adatok kerülnek nyilvánosságra a vártnál, úgy korrekció is elképzelhető - tette hozzá.