Malév: Abramovics két éven belül profitot akar

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem ismert a nemrég privatizált Malév középtávú üzleti terve. Borisz Abramovics, a légitársaság elnöke számára nem a megtérülés, hanem a nyereségessé tétel a fontos.
Vágólapra másolva!

A Malév menedzsmentje előtt álló legfontosabb feladatnak a vállalat - legfeljebb két éven belüli - nyereségessé tételét nevezte Borisz Abramovics, a légitársaság elnöke és Paxten Lloyd, a Malév új vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

Borisz Abramovics egyben cáfolta az egyik versenytárs találgatásait a Malév várható járatcsökkentéséről. Hozzátette: minden járatot megvizsgálnak, és gazdaságosabbá teszik a működést. A létszámleépítési terveket illető kérdésre is úgy válaszolt: a kapacitás bővítésére és ehhez új munkahelyekre van szükség.

Gönci János távozó vezérigazgató, aki továbbra is az igazgatóság tagja marad, az elmúlt időszak eredményei közé sorolta a légitársaság csatlakozását a Oneworld légiszövetséghez, a sikeres privatizációt és azt, hogy biztosították a cég likviditását.

Borisz Abramovics a középtávú üzleti tervről korainak tartott részleteket ismertetni, csak annyit mondott, hogy a terv várhatóan öt-hat hét múlva készül el. Kérdésre válaszolva megerősítette: nem a befektetett tőke megtérülése az első számára, hanem a Malév nyereséges működtetése.

Az MTI kérdésére elmondta: amennyiben a középtávú terv alapján szükség lesz friss tőkére, akkor biztosítják azt. A közép-európai piacon erős a verseny, de a Malévnak jó termékei vannak, kiváló a flottája, és a működése is jó, ám stabilizálni kell a vállalatot - mondta az MTI-nek Paxten Lloyd. Fontosnak nevezte a költségek csökkentését, a jövedelmezőség javítását, de támogatja a bővítést.