Bezárnak a terézvárosi éjjel-nappali boltok

Vágólapra másolva!
Bezárnak vasárnaptól a szeszesitalt árusító éjjel-nappali üzletek a főváros VI. kerületében. Az önkormányzat a lakossági panaszok miatt július 15-étől csak a zöldségeseknek engedélyezi az éjjel-nappali nyitva tartást - mondta Verók István polgármester az [origo]-nak. Az élelmiszer-üzleteknek este 11 és reggel 6 óra között tilos nyitva tartani. A boltosok tiltakoznak.
Vágólapra másolva!

Vasárnaptól nem tarthatnak nyitva a VI. kerületi éjjel-nappali üzletek este 11 óra és reggel 6 óra között - határozott a terézvárosi önkormányzat. A lakók ugyanis petícióban tettek panaszt, hogy éjjel, a szórakozóhelyekről kijövő fiatalok, az éjjel-nappali üzletek előtt randalíroznak. A rendelet július 15-én lép hatályba és 14 kerületi üzletet érint.

A bolttulajdonosok levélben tiltakoznak a nyitva tartás korlátozása ellen, amelyet pénteken adnak át a polgármesternek. A kereskedők szerint a korlátozás komoly bevétel kiesést eredményez. A kisboltok ugyanis csak az éjszakai nyitva tartással tudnak a hipermarketekkel versenyezni. Ugyanakkor a biztonsági előírásoknak is eleget kell tenniük, mert ezeken az üzleteken, az állandó nyitva tartás miatt nincs megfelelő rács és riasztó.

A kereskedők arra is hivatkoznak, hogy az V. kerületi önkormányzatnak is volt ilyen kezdeményezése, de az elbukott, mert a kisvállalkozók tönkrementek volna.