Erősödik a forint, ismét középpontban az árfolyamsáv

Vágólapra másolva!
Kissé erősödött a forint szerdán reggel a devizapiacon. Az eurót kilenc óra körül 246,30/40 forinton jegyezték szemben a kedd délutáni 246,70/80 forinttal.
Vágólapra másolva!

Rövid távon nem várható semmilyen változás a magyar árfolyamrendszerben - mondta Veres János pénzügyminiszter kedden a Reutersnek. Az egyeztetés ugyanakkor folyik a változtatásról.

Veres márciusban még azt mondta, hogy nem látja az okot az árfolyam-mechanizmus megváltoztatására. Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium államtitkára is úgy nyilatkozott akkor, hogy az árfolyamsáv eltörléséről nem folynak tárgyalások. Ezért újdonság a pénzügyminiszter tegnapi kijelentése. Kovács akkor úgy fogalmazott, hogy elvileg egyetértenek azzal, hogy jobb rendszer a lebegő sáv, de jelenleg ennek nincs gyakorlati ésszerűsége, mivel a mostani sáv nem okoz gondot az inflációs cél eléréséhez, nincs szükség ugyanis ennél erősebb árfolyamra.

Mindezek alapján tehát a mostani nyilatkozatból arra lehet következtetni, hogy enyhült a PM álláspontja, ami okozhat izgalmakat a forint piacán az elkövetkező hetekben.

A dollár 179,25/40 forint volt az előző napi 179,90/180,00 forint után.

[origo]/MTI