Vágólapra másolva!
Átfogó adóreformra volna szükség, ez azonban 2009 előtt nem lehetséges, mert a költségvetés egyensúlyi helyzete nem engedi meg - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke.
Vágólapra másolva!

A gazdasági versenyképesség növeléséhez a munkáltatók munkabérhez kapcsolódó terheinek csökkentésére volna szükség - vélekedik a szakember, aki a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal munkájában is részt vesz. A bankszövetség elnöke szerint a koalíciós megállapodás kiegészítésében ismertetett adómódosítási tervek a pénzintézetek számára nem jelentenek érzékelhető változást.

A 2008-tól tervezett adóváltozások Erdei szerint inkább egyszerűsítések, amikre az adószint szinten tartása mellett kerül sor. Ahhoz, hogy a bejelentett egyes intézkedések - így például az ingatlanadó bevezetésének - hatását meg lehessen ítélni, ismerni kellene a részleteket - tette hozzá.

Az egyszerűsítés irányába elindulást örvendetesnek nevezte, mivel szerinte az adóbevallások egyszerűsítése és a kisadók összevonása csökkenti a gazdasági szereplők költségeit, kedvez a versenyképességnek.