Rába: 67 millió eurós szerződés a GAZ-zal

Vágólapra másolva!
A Rába Futómű Kft. a 2007-2010 közötti stratégiai időszakra beszállítói és hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a GAZ csoport autóbusz divíziójával. A magyar gyártó alváz- és hajtáslánc-elemeket, valamint futómű-, felfüggesztési és kormányzási rendszereket szállít partnereinek 67 millió euró értékben.
Vágólapra másolva!

A Rába Futómű Kft. az idei évben is folytatja a jelentős piacméretet képviselő és komoly növekedési potenciállal rendelkező FÁK-régióban a korábbi években megkezdett dinamikus növekedést. A Rába a vevőjétől idén 13,1 millió euró várható éves bevétellel számol - derül ki a társaság [origo]-hoz eljuttatott közleményéből. A Rába legfontosabb partnerei a térségben többek között a LiAZ, a PAZ és a KAAZ, a GAZ-csoport autóbusz divíziójának tagjai.

A GAZ-csoporttal, a régió egyik kiemelt vevőjével most aláírt, 67 millió eurós összértékű többéves beszállítói keretszerződés szerint a Rába alváz és hajtáslánc elemeket, futómű-, felfüggesztési és kormányzási rendszereket szállít partnereinek. A GAZ-csoport és a Rába Futómű Kft. ezzel a megállapodással tulajdonképpen folytatják tradicionális együttműködésüket. Ezt kiteljesítve a felek megállapodtak egy közös munkacsoport indításáról is, melynek feladata a felek kooperációjának elmélyítése a futóműfejlesztés és gyártás területén.

A Rába évről-évre növekvő értékesítési árbevételének hátterében bővülő partnerkör és szélesedő termékskála áll. Míg a hagyományos kapcsolatok újjáélesztésének időszakában elsősorban az ismert és elismert Rába márkanevű hajtott kétfokozatú autóbusz és trolibusz futóművekkel ért el sikereket a társaság, az elmúlt években az értékesített termékskála munkagép futóművekkel, valamint alacsonypadlós autóbuszokhoz és midibuszokhoz szállított futóművekkel, illetve főhajtóművekkel bővült a FÁK-piacon. A 2007-es évben ezekben a szegmensekben is további növekedést tervez a társaság.

A már aláírt szerződésekkel együtt, a 2007-es évben a Rába Futómű Kft. 24 millió eurós összforgalomra számít a FÁK-régióban, mely közel 15 százalékkal haladja meg a 2006 évi, FÁK-piaci árbevételt és az elmúlt éveket jellemző kétszámjegyű növekedés folytatását vetíti előre.

Forrás: [origo]