Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők

Vágólapra másolva!
A Mozdonyvezetők Szakszervezete sztrájkot hirdet július 23-án reggel 6 és 8 óra között, mert azonnali intézkedéseket akar kikényszeríteni a vasúti üzembiztonság javítása érdekében.
Vágólapra másolva!

A szakszervezet szerdai küldöttközgyűlésén döntött a sztrájkról. A vasútbiztonság kérdéseiről eddig mindössze egy tárgyalás volt júniusban a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, holott január óta követelik az azonnali intézkedéseket a tárcától, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól - mondta Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének szerdai közleménye szerint a szakszervezet 2007. június 13-án megalakította a sztrájkbizottságot. Erről levélben tájékoztatták a gazdasági és közlekedési minisztert, és egyeztető tárgyalásokat kezdeményeztek.

A szakszervezet tájékoztatása szerint az első egyeztetést június 28-án lefolytatták a tárca és a szakszervezet képviselői, de az nem hozott eredményt, a vasútbiztonság helyzete nem javult.

A szakszervezet szerdai küldöttközgyűlése értékelte a kialakult helyzetet. A testület súlyos késedelmet lát a vasút üzembiztonságának javítása ügyében, ezért haladéktalanul intézkedéseket követel a GKM-től és a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.