A Mol 5 millió részvényt vett kedden

Vágólapra másolva!
A Mol kedden 5 millió darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 29 974 forintos átlagárfolyamon - tette közzé a társaság a BÉT hivatalos honlapján szerdán.  
Vágólapra másolva!

A tranzakciót követően a társaság 8 331127 darab "A" sorozatú valamint 578 "C" sorozatú részvényt birtokol. A jogszabályok szerint a cég a részvények 10 százalékát, azaz 10,8 millió darab saját részvényt tarthat, így már csak legfeljebb 2,5 millió részvényt kell megszereznie, ami akár szerdán is meglehet.

A társaság azt is bejelentette, hogy megállapodást kötött arról, hogy az OTP befektetési szolgáltatója is bekapcsolódhat a saját részvények vásárlásába az ING mellett.

Várhatóan továbbra is a Mol és az OTP erősödő árfolyama húzza felfelé az indexet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdai kereskedési napján az MTI által megkérdezett elemzők szerint. Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője úgy véli, szerdán is folytatódhat az erősödés a BÉT-en, annak ellenére, hogy a globális piacokon csekély mértékben ugyan, de csökkentek az árfolyamok. Hozzátette: a Mol és az OTP dinamikus erősödése hatott a többi vezető részvény árfolyamára is. Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szerint továbbra is a két papír húzza majd a piacot, ám valamivel visszafogottabb ütemben, mint az elmúlt napokban.