Csökkenéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 385,96 pontos csökkenéssel, 25 932,33 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 1,47 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Alacsony, vagy közepes forgalom mellett stagnálásra, esetleg emelkedésre számítanak a BÉT utolsó kereskedési napján, pénteken az MTI által megkérdezett szakértők. Farkas Róbert, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint alig várható valami az utolsó napon a BÉT-en, úgy vélte, hogy sem a forgalom sem a részvényárfolyamok alakulása nem lesz látványos.

Csáky Attila, az Unicredit Bank kereskedési igazgatója szerint az utolsó napon a BUX ellene mehet a negatív nemzetközi hangulatnak, ami elsősorban Benazir Bhutto, pakisztáni ellenzéki vezető ellen elkövetett csütörtöki halálos merényletet követően alakult ki.

Emlékeztetett arra is, hogy a nemzetközi tőzsdéknek ez még nem az utolsó kereskedési napjuk, hiszen december 31-én is nyitva tartanak a börzék. Úgy vélte, ha nem is jelentős forgalom mellett, de erősödhetnek a részvényárak, mivel csütörtökön a zárás előtti órákban megélénkült a vevői érdeklődés a BÉT-en. Ezek a megbízások vélhetően már az év végi záróár beállításokhoz kötődnek, amelyek az év utolsó kereskedési napján még látványosabbak lehetnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 264,38 pontos, 1,01 százalékos emelkedéssel, 26 318,29 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző záráshoz képest.