Terjeszkedik a Praktiker

Vágólapra másolva!
Folytatja terjeszkedését a Praktiker a régióban: a barkácsáruház-lánc november végén nyitja meg első áruházát Ukrajnában, a következő célország Albánia lehet; a cég az idén összesen 15 új áruházat nyit, mintegy 100 millió eurót költve expanzióra. Magyarországon 2-3 áruház nyitását tervezik az elkövetkező években, elsősorban vidéki nagyvárosokban.
Vágólapra másolva!

A lehetséges helyszínek között szerepel például Békéscsaba és Veszprém - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A cég Magyarországon 1998 óta van jelen, az idén szeptemberben nyitotta meg 17. áruházát, tavalyi forgalma 46 milliárd forint volt, korábbi közlés szerint az idén 10 százalék alatti növekedéssel számol.

A cég csütörtöki közleménye szerint a társaság várhatóan teljesíti 2007-es bevételi célkitűzéseit annak ellenére, hogy a tapasztalatok szerint a magyar vásárlók vásárlási kedve jelentősen csökkent a kormányzati megszorító intézkedések nyomán.

Új áruházak Ukrajnában és a Balkánon

A Praktiker konszern a napokban lép piacra Ukrajnában: november 29-én nyitja meg kapuit Donyeckben első áruháza 8.400 négyzetméteres alapterületen. A Praktiker további telephelyek megnyitását tervezi 2008-ban többek között Kijevben és Lvovban. Ukrajnában még egyetlen más nemzetközi barkácslánc sem vetette meg lábát, holott Európa második legnagyobb államáról van szó - áll a közleményben.

A donyecki barkácsáruház megnyitása mellett a Praktiker konszern 2007 utolsó két hónapjában három további üzletegységet nyit meg Romániában, Bulgáriában és Görögországban. A nemzetközi terjeszkedési stratégia keretében a következő években legalább 20-20 új telephely megnyitása várható. A következő célország Albánia lehet.

A frankfurti tőzsdére bejegyzett Praktiker AG az európai barkácspiac egyik meghatározó szereplője, több mint 26 800 embernek ad munkát, jelenleg 9 országban összesen 420 barkácsáruházat üzemeltet.