Tengeri fúrótorony résztulajdonosa lehet a Mol

Vágólapra másolva!
Egy tengeri kutatási blokk 40 százalékos tulajdonosa lehet a Mol, amennyiben minden jóváhagyást megkap hozzá. A magyar cég hétfőn kötött megállapodást egy kameruni céggel, hogy részesedést vásárolna annak egyik tengeri kutatási területében.
Vágólapra másolva!

Szerződést kötött a Tullow Oil társasággal a Mol Nyrt, a kameruni cég 40 százalékos részesedésének megszerzésére a Ngosso Permit tengeri blokkban Kamerunban. A Ngosso Permit sekély vizű blokk a Rio del Ray medencében, Nigériában és Kamerunban található olajmezők közelében. A Mol az operator partnerével közösen két kút fúrását tervez 2007. negyedik negyedében és 2008 első negyedében.

A blokk operatora az Addax Petroleum, amely a Mol szerint egy jó nevű piaci szereplő Nyugat Afrikában. Az elmúlt években Nigériában és Gabonban hasonló környezetben szerzett jelentős működési tapasztalattal és 100 százalékos kutatási sikerrel rendelkezik.

A tranzakció még az operator elővásárlási jogának függvénye és szükséges még a Kameruni Köztársaság Kormányának jóváhagyása is.