Szerény forgalom és drágulás a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,84 pontos emelkedés után, 27 259,72  ponton zárt kedden. Az előző kereskedési napi záróértékhez képest ez 0,16 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 13,38 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai az előző kereskedési napi záró árakhoz képest - az OTP Bank és az Egis papírjainak kivételével - emelkedtek.

Keresztyén Attila, az Erste Bank Befektetési Zrt. üzletkötője szerint kedden az alacsony, 13,3 milliárd forintos forgalmat lebonyolító Budapesti Értéktőzsdét nem érte külső piaci hatás, olyan hír, ami befolyásolta volna a kereskedést.

Bár az OTP Bank részvényeinek árfolyama reggel és délelőtt még emelkedett, ám kora délutántól valamelyest mérséklődött, és mínusszal zárta a napot. A napi forgalom csaknem 60 százalékát így is az OTP-papírok kereskedése adta

A pénzintézettel kapcsolatban kora délután megjelent egy hír. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy egyik leányvállalatuk, az OTP Garancia Biztosító megvásárlására az első fordulóban mintegy tíz pályázó volt, és közülük négyen kerültek a második fordulóba, de ezek között az AXA nem szerepel.

Keresztyén Attila megerősítette, hogy a befektetők továbbra is kivárásra játszanak, és várnak a hét közepétől beinduló I-III. negyedévi gyorsjelentésekre. Így a BÉT-en lévő társaságok közül a Magyar Telekom csütörtökön megjelenő gyorsjelentése okozza a legnagyobb várakozást.

Az üzletkötő szerint az USA piacán egy kis korrekcióra, csökkenésre lehet számítani, ami éreztetni fogja hatását a BÉT papírjainak árfolyamain is.

A Mol-részvények árfolyama 195 forinttal, 0,74 százalékkal 26 645 forintra emelkedett, forgalmuk 1,72 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom részvényei 933 millió forintos forgalom mellett 8 forinttal, 0,87 százalékkal 930 forintra drágultak.

Az OTP Bank részvényeinek árfolyama 24 forinttal, 0,26 százalékkal 9356 forintra csökkent, 7,89 milliárd forintos forgalom mellett.

A Richter-papírok árfolyama stagnált, 37 200 forinton fejeződött be a kereskedés a velük, forgalmuk 786 millió forintot ért el.

Az Egis részvényeinek árfolyama 257 millió forintos forgalom mellett, 2,23 százalékkal, 490 forinttal, 21 500 forintra gyengült.

A BUMIX 18,08 ponttal, 0,52 százalékkal, 3427 pontra mérséklődött.

[origo]/MTI