Nyerőgéppé váltak az OTP bankautomatái

Vágólapra másolva!
Hétfő óta nyerni és veszíteni is lehet az OTP Bank pénzkiadó automatáinak többségénél. A pénzintézet több mint 1700 bankautomatájának segítségével elérhetővé vált a Szerencsejáték Zrt. több játéka is. Az új lehetőség éves szinten 2,5-3 milliárd forintos forgalmat jelenthet a két cég számára.
Vágólapra másolva!

November 26-ától lottózni is lehet az OTP Bank 1700 pénzkiadó automatáin keresztül - jelentette be Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója hétfőn közös sajtótájékoztatójukon.

A Szerencsejáték Zrt. játékkínálatából 8 számsorsjáték és 3 sportfogadás vált játszhatóvá az OTP Bank automatáinak segítségével. Közéjük tartozik az ötöslottó, a hatoslottó, a skandináv lottó, valamint kísérőjátékként a joker. Jelenleg csak a gép által véletlenszerűen generált számokkal 700 forint feletti értékben lehet játszani. A játékosoknak lehetőségük van a gép által felajánlott számsorozat visszautasítására és új fogadás indítására.

A játékok nem csak az OTP Bank, hanem más pénzintézetek olyan kártyáival is elérhetők, amelyeket a legnagyobb hazai bank automatái készpénzfelvételre elfogadnak. A bankok mindegyike azonban eldöntheti, hogy milyen típusú kártyával engedi meg a játékot ügyfeleinek. Az OTP Bank erre csak betéti kártyával nyújt lehetőséget, hitelkártyával nem.

Játszani jelenleg az OTP Bank több mint 1700 pénzkiadó automatájánál lehet, de egy éven belül a pénzintézet valamennyi, azaz csaknem 2000 bankautomatája alkalmas lesz a fogadások megtételére.

A szolgáltatás igénybevételéhez a játékosnak 18 év felettinek kell lennie, regisztrálnia kell magát, és a megfelelő bankkártyán kívül mobiltelefonjának is kell lennie, amelynek számát regisztrációkor meg kell adnia. Nyerés esetén a játékosoknak bankszámlaszámukat is meg kell adniuk, és a 100 ezer forint alatti összeget automatikusan a számlájára utalják.

Egy piackutatás szerint a most bevezetett szolgáltatást mintegy 100 ezer fő veszi majd igénybe, és az új fogadási lehetőség éves szinten 2,5-3 milliárd forint forgalmat jelent majd. A felmérés szerint a mintegy 100 ezer felhasználó harmada új ügyfél lesz.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a lottó- és sportfogadás a rendszerváltoztatás előtt az Országos Takarékpénztár keretén belül működött, és több évig ő felügyelte a szerencsejátékokat a Pénzügyminisztérium részeként létrehozott felügyeleti hatóságban.

Giczi József