Nyereségbe fordult a Synergon

Vágólapra másolva!
Ismét nyereséges cég lett a Synergon, miután a harmadik negyedévi teljesítményével pluszba fordult a mérlege. A társaság jövőre élénkülést vár.
Vágólapra másolva!

A Synergon-csoport a harmadik negyedévben 256 millió forintos adózás utáni eredményt realizált, tovább csökkentve ezzel 2007 első negyedévben realizált veszteséget. A későbbiekben részletezett, megszűnt

tevékenység eredményének figyelembevételével a csoport a 2007 első kilenc hónapját 80 millió forint anyavállalatra jutó adózás utáni nyereséggel zárta - tette közzé a társaság hétfőn publikált gyorsjelentésében.

Nem kedveztek a Synergon üzleti környezetének az általános piaci tendenciák, és erre jött még a harmadik negyedévre jellemző "uborkaszezon". A negyedévben mégis két óriás méretű üzemeltetés- támogatás pályázatot nyerő Synergon Informatika Nyrt. Lendületet vár jövőre.

A gazdasági folyamatok az év egészét tekintve nem alakulnak kedvezően. A bruttó hazai termék (GDP) volumenindex-növekedése a várt mértéknél jobban visszaesett, az év elején prognosztizált 2,5 százalék helyett év végére várhatóan csak 1,5-1,7 százalékot fog elérni. Az állami építési beruházások tavalyi, választások előtti megugrása után idén jelentős a visszaesés, ami az építőipari termelés csökkenését okozta. A kiskereskedelmi forgalom az építőiparhoz hasonlóan, ugyan kisebb mértékben, de csökkent. A nemzetgazdasági összberuházások tekintetében a 2006-os év csökkenése után az idei évben mintegy 2 százalékos növekedésre számítanak a Synergonnál.

Az egyes gazdasági ágak közül továbbra is az ipari termelés jelenti a gazdaság legfőbb húzóerejét, bár az idei évre várt növekedési ütem némileg elmarad a 2006-os évi teljesítménytől. Pozitív lendületet adhat viszont a harmadik negyedévében a már régen várt informatikai vonatkozású pályázati kiírások megjelenése a szektornak akkor is, ha annak pénzügyi hatásai csak jövőre érvényesülnek.

2007 harmadik negyedévben a Synergon Csoport folyamatos tevékenységekből 87 millió, megszűnt tevékenységből további 167 millió forint eredményt ért el, az anyavállalatra jutó harmadik negyedéves eredmény 256 millió forint, az összevont kilenc hónap teljesítménye 80 millió forint lett.