Negyedével csökkent az Econet profitja

Vágólapra másolva!
Az econet.hu Nyrt. 2007 első háromnegyed évében 3,98 millió forint adózott nyereséget ért el, ami 25 százalékkal alacsonyabb a 2006 azonos időszaki 5,31 millió forintos nyereségnél. Üzemi szinten viszont 84,8 millió forintra javult a cégcsoport eredményessége, szemben a tavalyi 186 millió forintos veszteségével.
Vágólapra másolva!

A konszolidált árbevétel 34 százalékkal 2,842 milliárd forintra nőtt az egy évvel ezelőtti 1,212 milliárd forintról - közölte a társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében kedden. Az árbevétel változása nagyrészt a cégméret növekedéséből adódik, míg az eredményesség főként a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Externet Zrt. javuló teljesítményének köszönhető - olvasható a jelentésben. A cégcsoporton belül a média üzletágat képviselő, idén akvizícióval megszerzett Est Média Group Kft. és leányvállalatai a beszámolási időszakban mintegy 1,35 milliárd forinttal járultak hozzá a konszolidált árbevételhez.

Az adózott profit idén és a bázisidőszakban nagyságrendileg hasonló volt, de míg tavaly ez csak egy 180 millió forintos, cégeladásból származó egyszeri pénzügyi eredménnyel volt elérhető, addig idén az eredményt önmagában az üzleti tevékenység eredménye is megalapozta. Az econet.hu jegyzett tőkéje a 2007 márciusi tőkeemeléssel 3,6 milliárd forintra nőtt a korábbi 2,85 milliárd forintról, majd az augusztus eleji újabb tőkeemeléssel 4,271 milliárd forintra emelkedett. Ez utóbbit október 11-én jegyezte be a cégbíróság. A saját tőke értéke 3,9 milliárd forint volt szeptember 30-án, egy év alatt 34 százalékkal nőtt.