Nem csak az ár számít a kötelezőváltásnál

Vágólapra másolva!
Még bő egy hét áll rendelkezésre, hogy akinek megéri, biztosítót válthasson. Az óriási árverseny mellett azonban érdemes lehet a szolgáltatásokra is figyelni, hiszen ennek alacsony színvonala nemcsak a károsultra, hanem a szerződőre is visszaüthet.
Vágólapra másolva!

Az online biztosítási alkuszok piaci részesedése a korábbi 30 százalékról 35-40 százalékra nő az idei kötelező-kampányban - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségétől (FBAMSZ). Az internetes kötéseken belül pedig a részarányuk akár a 80 százalékot is elérheti az online kalkulátorok használatának jelentős növekedése miatt.

Idén 650-700 ezer ember kötheti újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, ami 30-40 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Ebből 200-250 ezren online alkuszokon keresztül intézik a biztosítóváltást - mondta el az FBAMSZ elnöke. A számok egyébként becslések, pontos adatok nem állnak rendelkezésre. A váltással még senki sem késett el, főleg, hogy a biztosítók most küldik meg a jövő évi díjaikat.

A kampány egyik nagyon fontos eleme a költségmegtakarítás, érdemes azonban nagyon körültekintően eljárni, hiszen van olyan ajánlat is, amely csak balesetmentes közlekedésre vonatkozik, így év közben is jelentősen megnőhet az az összeg, amit fizetni kell - hívta fel a figyelmet Papp Lajos. Egyetlen baleset ugyanis akár 50-100 százalékkal megemelheti a tarifát.

Az FBAMASZ szerint érdemes lehet arra is odafigyelni, hogy némely társaság biztosítását a szervízek nagy része nem fogadja el az ügyintézés minősége miatt. Ez ugyan a vétlen félnek árt, de azért érdemes lehet olyan biztosítást kötni, amelynek ügyintézésével mi is elégedettek lennénk.