Kisebb nyereséggel számol a Gspark

Vágólapra másolva!
A Graphisoft Park az év első kilenc hónapjában 3,936 millió euró (987 millió forint) bevételt ért el az ingatlangazdálkodásból. Ez 42,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A nettó nyeresége 17,4 százalékkal 1,041 millió euróra (261 millió forint) nőtt - jelentette a társaság a nemzetközi számviteli szabványok alapján készült konszolidált gyorsjelentésben kedden a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

A Graphisoft Park bérleti díjakból származó bevétele a harmadik negyedévben emelkedett, a nyeresége viszont az előző negyedévnél kevesebb lett, alapvetően a megemelkedett értékcsökkenési leírás és kamatkiadás következtében - magyarázza a jelentés. A harmadik negyedévben a bevétel 1,404 millió eurót, a nyereség 328 ezer eurót tett ki.

A társaság 2006-ra pro forma adatokat adott meg, mivel ebben az időszakban még nem működött különálló társaságként. A Graphisoft negyedéves eredménye Gyurcsik Attila, a Concorde vállalati elemzője szerint semmilyen meglepetést nem tartalmazott, azonban a cég enyhén csökkentette idei profitvárakozását. A Concorde fenntartja 1670 forintos 12 havi célárát és felhalmozás ajánlását - közölte a társaság az [origo]-val.

Az év egészére a menedzsment előrejelzése szerint 5,5 millió euró körüli árbevétel, de a korábban jelzett 1,5 millió eurónál alacsonyabb, 1,3-1,4 millió euró körüli nettó nyereség várható.

A jelentés szerint a 2008-as évre korábban becsült 6-6,5 millió euró árbevétel jelenleg is elfogadható terv. Ugyanakkor a nyereségre vonatkozóan a negyedik negyedévben kidolgozandó jövő évi üzleti terv alapján az előzőekhez képest sokkal pontosabb becslést ad majd a társaság. Az első félév végén 2 millió euró nettó profit várakozást jelölt meg a vezetés 2008-ra.

Az idei első háromnegyedévi eredmények alapján az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 0,10 euró. Az adó- és kamatfizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) az első kilenc hónapban 3,099 millió euró volt, ebből a harmadik negyedévre 1,128 millió euró esett.

A Graphisoft Park üzemi nyeresége a harmadik negyedévben 574 ezer euró volt, az év első kilenc hónapjában 1,709 millió eurót tett ki. A pénzügyi veszteség szeptember végére 345 ezer eurót ért el. A társaság saját tőkéje szeptember 30-án 23,438 millió euró (5,877 milliárd forint) volt.