Fiókot nyitott Kőszegen a Sopron Bank

Vágólapra másolva!
A Sopron Bank Zrt.  csütörtökön fiókot nyitott Kőszegen, amely Magyarországon már a tizenegyedik, Vas megyében pedig a második fiókja.
Vágólapra másolva!

A közvetlenül a határ mellett található kőszegi fiók megnyitásával a kőszegi Sopron Bank és a tulajdonos oberpullendorfi Bank Burgenland fiókjai csak mintegy 17 kilométer távolságra vannak egymástól; Magyarország és Ausztria között ez a két egymáshoz legközelebb eső fiók - derül ki a bank sajtóközleményéből.

A hitelintézet az idén Kőszeg mellett Nagykanizsán és Székesfehérvárott is megjelent, decemberben pedig Balatonfüreden lesz fióknyitó ünnepség. A további új fiókokat is építik már Mosonmagyaróvárott, Sárváron, Pápán és Körmenden.

Az eisenstadti Bank Burgenland leányvállalataként 2003-ban alapított, 2006 óta a Grawe(Grazer Wechselseitige Versicherung) konszern tagjaként működő, regionális pénzintézet célcsoportjába a nyugat-dunántúli mikro-, kis-, és középvállalatok valamint lakossági ügyfelek tartoznak. A hitelintézet az anyavállalat fiókhálózatával együtt a teljes nyugat-magyarországi régióban képviselteti magát.

Kínálatában az egyéni igényekhez illeszkedő finanszírozás mellett egyre nagyobb szerepet játszanak a folyószámla-vezetési szolgáltatások és a megtakarítási termékek. A Grawe nemzetközi biztosítási konszernhez történő csatlakozással a bank a biztosítási termékeket is felvette szolgáltatásai közé, néhány hónapon belül pedig az értékpapírok is elérhetőek lesznek.

A Sopron Bank mérlegfőösszege 2006 végén 29,2 milliárd forint volt, a tavalyi évet 15 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. Mérlegfőösszege mostanra elérte a 39 milliárd forintot; hitelállománya 37 milliárd forint, betétállománya meghaladja a 11 milliárd forintot.