Kacsa az Erste és a Raiffeisen frigye

Vágólapra másolva!
Határozottan visszautasította az osztrák Raiffeisen Zentralbank és az Erste Bank azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint a két bank egyesülést tervez. Az osztrák pénzintézetek szerint a hír "minden alapot nélkülöz".  
Vágólapra másolva!

Mindkét Erste, mind a Raiffeisen Bank közleményben cáfolta a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent információját, miszerint összeolvadásra készülnének. A lap az Erste Bank közelebbről meg nem nevezett forrására hivatkozva azt írta, hogy a két bank fúziója révén egy " domináns szereplő" jön létre a régió bankpiacán.

A hírek szerint az egyesülési tárgyalásokat a Raiffeisen kezdeményezte az osztrák kormány sugalmazására. Bár a hírt egyik banknál sem erősítették meg - sőt, a Raiffeisennél kifejezetten kacsának minősítették -, a lap szerint a fúzió egyik lehetséges bizonyítéka, hogy az Erste iránt állítólag szintén érdeklődő Deutsche Bank kosarat kapott. A Napi érdeklődésére nevük elhallgatását kérő banki szakemberek ugyanakkor egyértelműen megerősítették a tárgyalások hírét.