Többen kaphatnak rezsitámogatást

Vágólapra másolva!
Bővíti a fővárosi önkormányzat a lakásrezsi támogatásban részesíthetők körét jövőre - nyilatkozta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Jövőre az eddigi 50 ezer helyett 60 ezer forintra növelik azt a havi nettó jövedelemhatárt, ami alapján a rászorulók távhő-, víz-, csatorna- és szemétdíj-kompenzációt kaphatnak. A gyermeküket egyedül nevelők, illetve az egyedül élők esetében ez a határ 60 ezerről 65 ezer forintra emelkedik.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy növelik a rászorultsági értékhatárokat, nominális szinten tartják a támogatásokat. E szerint az ideihez hasonlóan továbbra is évi 27 800 forintos távhő-kompenzációt, valamint 21 600 forintos víz-csatorna- és szemétszállítási kompenzációt kaphatnak a rászoruló háztartások. Ehhez jön hozzá az évi egyszeri kiegészítő lakásrezsi támogatás, ami távfűtéses lakásnál 16 ezer forint, egyéb fűtésnél 12 ezer forint.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint a közműcégek jövőre is az idei összegeket biztosítják a Hálózat-Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítványnak, amely a rászorulók támogatását intézi. A távfűtő művek 660 millió forintot, a vízművek 370 millió forintot, a csatornázási művek 400 millió forintot, a közterület-fenntartók pedig 426 millió forintot biztosítanak az alapítványnak.