A CIB lett az év bankja a MasterCardnál

Vágólapra másolva!
A CIB Bank nyerte el idén a MasterCard - Az év bankja díjat címet, az MKB Bank második lett, megelőzve az ország legnagyobb lakossági pénzintézetét, az OTP Bankot. A közönségszavazatok alapján a "legszimpatikusabb" pénzintézet a Raiffeisen Bank.
Vágólapra másolva!

A MasterCard - Az év bankja díjat minden évben az a pénzintézet kapja, mely a zsűri döntése szerint a legjobb eredményt érte el a piaci részesedés növelése, a fiókhálózat bővítése, az ügyfélszám gyarapítása valamint a termékfejlesztés terén. A kategóriában legjobbnak bizonyuló CIB Bank a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások széles skáláját nyújtja országos fiókhálózata már több, mint 100 egységében. A 2007. június 30-i adatok szerint a CIB konszolidált mérlegfőösszegét 13 százalékkal, működési eredményét pedig 21 százalékkal növelte az elmúlt év hasonló időszakához képest. Eközben ügyfeleinek száma 90 ezerrel gyarapodott, elérve a 600 ezer főt.

A szervezők idén is 29 banki vezetőt kértek fel arra, hogy válasszák meg Az év bankárát. A címet 2007-ben Felcsuti Péter, a Raiffeiesen Bank vezérigazgatója kapta.

Az Ernst & Young - Az év leginnovatívabb bankja díjat a gálán a CIB Bank kapta a "CIB Céges Megoldások"-ért. A "CIB Céges Megoldások" az egyes iparágakban működő kis- és közepes vállalozások igényeinek megfelelő termékcsomagok összeállítását teszi lehetővé. Az ügyfél maga választhatja ki azokat a bankcsoporti (banki, lízing, faktoring, biztosítási) termékeket, amelyekre szüksége van. Minél több, a CIB Csoport által értékesített terméket vesz igénybe a vállalkozás, annál több kedvezményre válik jogosulttá. Az előre rögzített termékszintű aktivitási feltételek teljesítése esetén a bank negyedévenként írja jóvá a kedvezményt.

A zsűri megítélése szerint az MKB Bank kínálta Az év folyószámlatermékét 2007-ben. Az "MKB Kivételes Folyószámla" a bank elsődleges bankkapcsolatot ösztönző húzóterméke. A számla a zsűri szerint egyesíti azokat a tulajdonságokat, amelyeket egy lakossági ügyfél elvárhat bankszámlájától: kiemelkedő látra szóló kamatot fizet, olcsó, és lehetséget ad arra, hogy birtokosa kedvezményes lakás- és személyi hitelhez jusson. Emellett az ügyfél segítségre számíthat a csoportos beszedési megbízások megadásakor, valamint személyes pénzügyi tanácsadó áll rendelkezésére. A Kivételes Folyószámla tehát komoly érvet jelenthet a bankváltáshoz és a bankválasztáshoz egyaránt.

Az év megtakarítási terméke a K&H Bank "K&H öko alapok" elnevezésű konstrukciója lett. A K&H öko alapok az első társadalmilag felelős alap Magyarországon. A környezetet óvó, a fenntartható fejlődést fontosnak tartó szemléletet hozza a befektetések világába. Az ügyfelek dinamikus növekedésre számító vállalatok befektetőivé válnak, és gondolnak a jövő generáció életére is. Az alap alternatív energiaforrások hasznosításával, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésével foglalkozó cégekbe fektet. Nyílt végű részvényalapként, illetve tőke- és hozamvédett alapként is kínálja a K&H Bank.

A lakossági hiteltermék kategória, valamint a Gazdasági Rádió - Az év direktbanki szolgáltatása győztese egyaránt az OTP Bank lett. Az év lakossági hiteltermékének választott "Világhitel" 4 devizanemben igényelhető jelzáloghitel, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek részesedjenek az alacsony kamatot biztosító japán jen előnyeiből. A konstrukció a devizanemváltást szerződésmódosítás és díj felszámítása nélkül havonta biztosítja. Ehhez a bank díjmentes sms-t küld az aktuálisan legkedvezőbb, a Világhitelhez kapcsolódó devizanemről. Forintban fix törlesztéssel véd az árfolyamingadozás rövid távú hatásától, Lakástakarékpénztárral kombinálva állami támogatás kapcsolható hozzá. Lakáscélra és szabad felhasználásra egyaránt igényelhető.

Az év direktbanki szolgáltatásaként első helyre került "OTP Direkt" egy csomagban kínálja az összes e-csatorna használatát, összesen 1,5 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfélnek. Magyarországon egyedülállóan JAVA alapú mobil, eBPP, autópálya-matrica vásárlást tesz lehetővé, és további mikrofizetési szolgáltatásokat (pl. mobilparkolás, újság előfizetés) biztosít. Mindemellett az OTP Direkt teljes körű szolgáltatási palettával rendelkezik a megszokott alapfunkciókon túl a széles körű értékpapír kereskedelem (pl. BÉT megbízások), igénylések (mobil, WAP, bankkártya) valamint a pre-paid kártyafeltöltés területén. Az ügyfeleket többlépcsős azonosítással és mobil aláírással védi.

Idén a MasterCard - Az év bankja választáson indultak: Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., Citibank Zrt., Erste Bank Hungary Nyrt., FHB Jelzálogbank Nyrt., K&H Bank Nyrt., Magyarországi Volksbank Zrt., MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank Zrt. Az esemény fővédnöke Veres János pénzügyminiszter volt.