Újra mehet magyar baromfi Oroszországba

Vágólapra másolva!
Újra szállítható október 18-tól Magyarország területéről Oroszországba élő baromfi, tenyésztojás, baromfihús és egyéb baromfitermékek, beleértve a baromfitápokat és takarmány-kiegészítőket is, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű nyersanyagokat.
Vágólapra másolva!

Erről a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) sajtóosztálya a moszkvai magyar nagykövetség agrárattaséjának az orosz állategészségügyi hatóságtól származó információja alapján tájékoztatott pénteken. A tilalom feloldása vonatkozik a baromfi tartásához szükséges berendezésekre is - mondták az agrártárca sajtóosztályán. Azok a baromfitápok és takarmány-kiegészítők, amelyek állati eredetű nyersanyagokat tartalmaznak, csak az úgynevezett nem produktív szárnyasok számára történő felhasználásra szállíthatók, konkrétan megnevezett állattartó gazdaságok és takarmányüzemek részére.

Az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szolgálat a madárinfluenza miatt hivatalosan 2007. január 26-tól tiltotta meg a Magyarország területéről származó élő baromfi, tenyésztojás, baromfihús és minden olyan baromfialapú termék, amely nem ment keresztül hőkezelésen, valamint a baromfitápok és a takarmány-kiegészítők, továbbá a baromfi tartásához, vágásához és darabolásához szükséges, már használatban lévő berendezések bevitelét Oroszországba.