Holnap derül ki melyik az év legjobb vállalata

Vágólapra másolva!
A Szépművészeti Múzeumban szombaton adják át az előző gazdasági évben legjobban teljesítő vállalatok elismeréseit, a Figyelő TOP200 Díjat. A névsor titkos.Tavaly az év leghatékonyabb vállalata az ALCOA-Köfém volt, míg a legeredményesebb a GE Hungary Nyrt. volt.
Vágólapra másolva!

A Figyelő TOP 200 Gálát - a magyar gazdasági és politikai élet vezetőinek egyik legfontosabb informális találkozóját - nyolcadik alkalommal rendezi meg az üzleti és gazdasági hetilap. A gálán a legnagyobb vállalatok elsőszámú vezetői mellett több miniszter, kormánybiztos és hazánkba akkreditált nagykövet is részt vesz. Az eseményen ott lesz Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint elfogadta a meghívást Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter.

Hagyományosan az előző üzleti év lezárásaként a gálán hozzák nyilvánosságra elsőként, hogy mely magyar cégek érték el a legnagyobb árbevételt, melyek a legeredményesebbek, és melyek növekedtek a legnagyobb mértékben az előző év során.

Idén a TOP 200 lista összeállításakor már nem csak azt vizsgálták, hogy mekkora gazdasági eredményt ért el a 200 legnagyobb magyarországi vállalkozás, hanem azt is, hogy e gazdálkodó szervezetek a vállalatirányítási és döntéshozatali folyamataikban mennyire viselkednek felelősen - mondta Martin József Péter, a Figyelő főszerkesztője.

Hazánkban a vállalatok társadalmi felelősségvállalása a gyakorlatban ugyan valamivel a régió országai előtt jár - például a számviteli törvényben szerepel a Fenntarthatósági Jelentés készítésére vonatkozó uniós ajánlás - a szemléletmód azonban mindeddig mégis leginkább csak a nemzetközi hátterű vállalatok működésébe épült be.