Lent a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 107,28 pontos csökkenéssel, 27.665,20 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,39 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A hosszú hétvége előtt gyengülés várható pénteken a Budapesti Értéktőzsdén. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint folytatódhat a sávkereskedés, ami az előző napot is jellemezte. A hosszú hétvége előtt várhatóan a pozíciózárások dominálnak majd a piacon, így a BUX is mínuszban mozoghat, egy százaléknál nagyobb csökkenés azonban nem valószínű.

Az elemző kifejtette, hogy a nemzetközi piacokon egyelőre vegyes a hangulat. Pénteken nem lesznek fontos makrogazdasági adatok, amelyek hatással lehetnének a kereskedésre, ugyanakkor a napközben megjelenő vállalati hírek befolyásolhatják a részvényárakat.

Csütörtökön a BUX 176,10 pontos, 0,63 százalékos csökkenéssel, 27.772,48 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 23,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az 5 forinttal erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.