Emelkedést várnak az elemzők a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,24 pontos emelkedéssel, 27 357,31 ponton nyitott hétfőn. Az előző kereskedési nap záróértékéhez képest ez 0,62 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Emelkedést várnak a BÉT-en az MTI elemzők. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta, hogy optimista hangulat uralkodik mind az amerikai, mind pedig az ázsiai piacokon, ami pozitívan befolyásolhatja a budapesti kereskedést is.

Kuti Ákos, a Cashline Értékpapír elemzője szerint is emelkedés várható a pozitív nemzetközi hangulat miatt a BÉT-en, ám ez a közép-kelet-európai régió piacaihoz képest visszafogottabb lehet. Kuti Ákos szerint a hétfői kamatdöntésig kivárás is jellemezheti a piacot.

A Raiffeisen Bank 25 bázispontos kamatcsökkentést vár - mondta Herczenik Ákos, hozzátéve, hogy egy ilyen mértékű csökkentés nem lesz erőteljes hatása a részvénypiacra.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn tartja soron következő kamatdöntő ülését, a piaci várakozások megosztottak: az elemzők szinten tartást, vagy 25 bázispontos csökkentést várnak. A tanács legutóbb szeptember 24-i ülésén csökkentette az alapkamatot 25 bázisponttal 7,50 százalékra.