Tovább morzsolódik a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,75 pontos csökkenéssel, 27 312,85 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,01 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Az előző naphoz hasonlóan iránykeresés jellemezheti a csütörtöki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője minimális emelkedésre számít az előző napi eladási hullám után, de úgy véli, ez a plusz vélhetően nem marad meg a nap során, mivel a globális hangulat inkább negatív. Véleménye szerint a hektikusság megmaradása mellett az árak lemorzsolódása várható.

Az Amerikában megjelenő makrogazdasági adatok illetve az Európai Központi Bank és a Bank of England csütörtöki kamatdöntő ülése kivárásra ösztönözhetik a befektetőket. Emiatt iránykereséssel telhet a nap, az adatok, illetve a kamatdöntések bejelentése pedig éles fordulatokat hozhat a kereskedésben - fejtette ki az elemző.

Szerdán a BUX 129,38 pontos, 0,47 százalékos csökkenéssel, 27 316,60 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 29,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.