Előre menekül a TNT Express

Vágólapra másolva!
Ferihegyi gigafejlesztéssel és az adminisztráció egyszerűsítésével reméli átvészelni  a recessziót a TNT Express Worldwide magyarországi cége.  A lépés indokoltnak tűnik, hiszen az eddigi növekedés elmarad a tervezettől.
Vágólapra másolva!

A TNT Express Worldwide Hungary Kft. ebben az évben 673 millió forint értékű beruházást, fejlesztést tervez, ebből 290 millió forintot a reptéri cargobázis kialakítására, 171 milliót informatikai, 212 milliót egyéb fejlesztésekre fordítanak - jelentette be ifj. Járosi Márton, a cég ügyvezető igazgatója.

A magyarországi TNT ügyvezetője reményét fejezte ki, hogy az új termékek révén a jelenlegi recessziós időszakban is sikerül új ügyfélkört megszólítaniuk és ezzel forgalmukat az átlagosnál nagyobb mértékben bővíteni. A cégnél jelentősen egyszerűsödik az adminisztráció, mivel a szolgáltatások teljesen egységesek bárhol a világon, ezért csupán egyetlen fajta fuvarlevelet kell majd kitölteni.

A TNT hétfőtől az egész világon egységesen vállalja, hogy nemzetközi és belföldi expressz küldeményeit három meghatározott időpontban 9, 10 vagy 12 óráig átadja a címzettnek.

Repülőgép helyett kamion

Az ügyvezető szerint a teljes iparágat tekintve már a tavalyi év második felében érezni lehetett a kormányzati megszorító intézkedések negatív hatásait: a gazdasági aktivitás csökkenése miatt az iparág növekedése lassult, érezhető a takarékoskodás, pélául a csomagok egy részét a légi útról a közútra terelik át az ügyfelek. A verseny ugyanakkor nem csökken, a piaci szereplők száma emelkedik.

A magyar leánycég tavaly 61,2 százalékkal növelte nettó árbevételét, miközben az iparág 15-20 százalékkal bővülhetett. Abszolút számokat a cég nem hozott nyilvánosságra, a korábbi adatok alapján a tavalyi árbevétel az MTI becslése szerint mintegy 16 milliárd forint volt.
A társaság 2007-re is kétszámjegyű növekedést tervez, az eddigi növekedés ugyanakkor elmarad a tervezettől.