Stagnál a forint árfolyama

Vágólapra másolva!
Az euró árfolyama250,45/55 forint között ingadózott a budapesti bankközi devizapiacon péntek reggel, ami csaknem megegyezik a csütörtök délutáni 250,40/45 forinttal.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondása szerint nincs nyomás egyik oldalról sem: a piac minden bizonnyal a hétfőn esedékes magyar jegybanki kamatdöntést várja. A többség 25 bázispontos kamatcsökkentésre számít, de vannak 50 bázispontos nézetek is.

Nem gyakorol jelentős hatást a forintra a dollár számottevő gyengülés sem az euróval szemben. Az értékelések szerint sem a chartok elemzése alapján nem tekinthető váratlannak, sem a fundamentumok elemzésével nem ellentétes a jelenlegi tendencia, az ideig-óráig már 1,4120-ig is eljutott, jelenleg 1,4085-ös euró/dollár árfolyam.

A dollár/forint árfolyam egyébként csütörtök délután óta - ekkor 177,70/80 volt - nem változott jelentős mértékben: péntek reggel 177,85/95 a jegyzés.

Áll az állampapírok másodlagos kereskedelme is: csakúgy, mint a deviza- és a forintpiacon, itt is az MNB döntésére várnak, és előtte már nem szívesen köteleznék el magukat a piac szereplői.