Pozitív korrekció volt a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,28 pontos emelkedéssel, 25 633,44 ponton zárt kedden. A legutóbbi, pénteki záró értékhez képest ez 0,29 százalékos erősödés. A vezető részvények közül a Magyar Telekom és a Richter tudott erősödni.
Vágólapra másolva!

A múlt heti erőteljes esés óvatos pozitív korrekciója zajlott pénteken a BÉT-en. A kereskedés továbbra is igen hektikus volt.

Az eurozónában továbbra is a hullámvasútra emlékeztető mozgás jellemzi az indexeket, erős maradt a volatilitás. A nap elején a WestLB egyik vezetőjének bejelentése okozott ismételt aggodalmakat - közölte Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője. Az állami tulajdonban levő bank már korábban jelezte a problémákat, ezúttal pedig az egész német bankrendszert érintő esetleges pénzügyi válságra hívta fel figyelmet. A német pénzügyminiszter még délelőtt cáfolta a fentieket, szerinte a német bankszektor kontroll alatt tudja tartani a begyűrűző negatív hatásokat.

A Moody's szerint a globális bankrendszer megfelelően "sokk-ellenálló", de a rendszer függősége a központi bankok további lépéseitől jelentősebb, mint azt korábban várták.

Az OTP-részvények ára 53 forinttal, 0,62 százalékkal 8500 forintra gyengült, 21,2 milliárd forint értékben kötöttek rá üzleteket.

A Mol a nap végére 20 forinttal, 0,08 százalékkal gyengült, 25 200 forinton zárt, a papír forgalma 12,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom-papírok 1,4 milliárd forintos forgalommal 19 forinttal, 2,13 százalékkal erősödtek, 911 forinton zárták a kereskedést.

A Richter-részvények 35 570 forinton zártak, ami az előző napi záróárhoz képest 470 forintos, 1,34 százalékos erősödés. A papír forgalma 3,6 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények ármozgását tükröző BUMIX 7,17 ponttal, 0,22 százalékkal erősödött, 3271,30 ponton zárt.