Nyugodtabb kereskedés lehet a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,33 pontos emelkedéssel, 27.689,20 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,61 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A múlt heti nagy visszaesések után hétfőn nyugodtabb piacra számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén. Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője a nap elején oldalazó vagy kissé emelkedő ármozgásokra számít, a nap végi zárást pedig véleménye szerint ismét az amerikai piacnyitás befolyásolja majd. Reményei szerint hétfőn végre eljuthat a befektetők tudatáig, hogy túlzott volt a reakció az amerikai jelzálogpiaci gondokra. Megjegyezte, hogy a magyar tőzsde a külföldi kitettsége miatt reagál a nemzetközi a tőkepiaci eseményekre.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szintén arra számít, hogy egy kisebb korrekció következhet az elmúlt napaok jelentős visszaesése után. Erre utal, hogy az amerikai tőzsdeindexek pénteken fél százaléknál kisebb veszteséggel zártak, és a reggel nyitva lévő feltörekvő piacok is pozitívabb képet mutatnak. Az elemző minden vezető papír árfolyamában erősödést vár. Hozzátette, hogy az OTP a kedden közlendő gyorsjelentése miatt várhatóan nem lesz az erősödés élvonalában, a bankpapírtól átlagos teljesítményt vár.

Abban mindkét elemző egyetértett, hogy az amerikai piaci események továbbra is meghatározó hatással lehetnek a BÉT-re, és a délutáni kereskedést leginkább az onnan érkező hírek befolyásolják majd.