Árnyalatnyit lefelé korrigált a forint

Vágólapra másolva!
Megtorpant a forint erősödése, csütörtökön kilenc óra tájban 249,75/250,00 forinton jegyezték az eurót, kissé erősebben az előző délutáni 249,00/10 forintos jegyzésnél.
Vágólapra másolva!

Egy nagyobb üzlet miatt az árfolyam 250,10/20 forintnál is járt reggel.

Kereskedők szerint a forint reggeli árnyalatnyi gyengülése az előző napi erősödés átmeneti korrekciójának tudható be. Rövid távon a forint erős tartományba rendeződésével számolnak.

A nemzetközi devizapiacokon az euró is visszalépett valamelyest a dollár ellenében, miután érintésnyi távolságra megközelítette mindenkori legmagasabb árfolyamát.

A piac a Fed kijelentései alapján középtávon felső küszöbértéknek tekinti a jelenlegi 5,25 százalékos amerikai irányadó kamatot, ezért az európai gazdaság folytatódó növekedése miatt a kamatkülönbség az euró erősödése mellett szól. Felső technikai áttörési pont lehet a valaha elért legmagasabb 1,3853 dolláros árfolyam, alulról pedig az 1,3750 dolláros határ nyújt támaszt. Az euró tőzsdei árfolyam-emelkedést is tükröző erősödésével párhuzamosan alább hagyott a pénzpiaci befektetők kockázatkerülési hajlama, ami feltörekvő piacok devizáiból és a forint regionális társdevizáiból is a dollár felé irányította a befektetéseket.

A dollárt 181,45/55 forinton jegyezték csütörtök reggel, erősebben az előző délutáni 180,05/15 forintnál.