Csökkent az econet.hu profitja

Vágólapra másolva!
Az econet.hu Nyrt. 2007 első félévében 7,7 millió forint adózott nyereséget ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 67,8 millió forintos nyeresége volt - közölte a társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt az egy évvel ezelőtti 758 millió forintról. A jelentős növekedés oka az EMG Médiacsoport Kft. megszerzése, ami a beszámolási időszakban mintegy 800 millió forinttal járult hozzá a konszolidált árbevételhez.

Az adózott profit csökkenése elsősorban a pénzügyi eredmény romlásával függ össze. A 2006 első félévi pénzügyi eredmény tartalmazott egy 180 millió forint egyszeri tételt, ami az EBPP.HU értékesítéséből származott.

Az econet üzemi eredménye jelentősen javult: 48 millió forint nyereséget mutatott a félév végén, szemben az egy évvel korábbi 197 millió forint veszteséggel.

Az econet.hu két fő tevékenysége a média és a telekommunikáció a cég új stratégiája szerint. A cégstruktúrában a médiatevékenységet az EMG Médiacsoport Kft., a telekommunikációs tevékenységet az Externet Zrt. képviseli. Ez utóbbit legkésőbb 2008 elejére nyilvános társasággá alakítják és bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére.

Az econet.hu jegyzett tőkéje a márciusi tőkeemeléssel 3,6 milliárd forintra nőtt a korábbi 2,85 milliárd forintról, majd az augusztus eleji újabb tőkeemeléssel 4,271 milliárd forintra emelkedett. Saját tőkéje 4,3 milliárd forint volt az első fél év végén, egy év alatt 44 százalékkal nőtt.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában kereskednek, kedden délután 198 forintot értek. Az elmúlt egy évben 57 és 216 forint közötti árfolyamon forogtak.