Kibocsátókat figyelmeztetett a tőzsde

Vágólapra másolva!
Több tőzsdei kibocsátót is figyelmeztetés szankcióban részesített a Budapesti Értéktőzsde, mert nem a megadott határidőben, illetve nem megfelelően tették közzé a 2006. évi éves jelentésüket.
Vágólapra másolva!

A tőzsde honlapján közzétett határozatok szerint a Humet, a Pannon-Flax, a Pannonplast, a Pannon-Váltó és a Székesfehérvári Hűtőipari Nyrt. kapott figyelmeztetést.

A tőzsdei szabályzat szerint a részvény kibocsátója az üzleti év lezárását követő 120 napon belül köteles tőzsdei éves jelentést készíteni, és azt az elkészültét, illetve közgyűlési jóváhagyását követő tőzsdenapon közzététel céljából a tőzsdének megküldeni.

Az éves jelentésen meg kell jelölni, hogy mely számviteli szabvány szerint készült, és tartalmaznia kell a könyvvizsgálói jelentést is. Az A kategóriás részvények esetében az IFRS (nemzetközi) vagy US GAAP (amerikai) elvek szerinti, konszolidált éves jelentést kell készíteni. A B kategóriás részvényeknél az előzőeken kívül a kibocsátó hazai joga szerinti számviteli előírásoknak megfelelően is el lehet készíteni a jelentést.