Drágul a Petrol a Mol-érdeklődés hírére

Vágólapra másolva!
A Petrol nevű szlovén olajvállalat nem erősítette meg a Mol állítólagos felvásárlási szándékát, de részvényeinek árfolyama így is emelkedik. A Lukoillal tervezett vegyes vállalatról egyelőre nincs hír.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb szlovén benzinkúthálózat, a Petrol majdnem 7 százalékkal 910 eurós rekordra drágult szerdán a ljubljanai értéktőzsdén, a Mol érdeklődéséről szóló híresztelések miatt. Két szlovén újság is olyan értesülést közölt szerdán, hogy a magyar olajtársaság megvenné a Petrolt, ha azt eladnák.

A Molnál nem fűztek megjegyzést a híresztelésekhez, de korábban azt mondták, további terjeszkedést terveznek a térségben, részben védekezésül az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat ellenségesnek tartott közeledése ellen - írta a Reuters hírügynökség.

A Petrolnál azt mondták szerdán, hogy nem kaptak hivatalos megkeresést a Moltól, "mindazonáltal az a tény, hogy ilyen nagy cég és versenytárs érdeklődik a Petrol iránt, azt mutatja, hogy társaságunk megbízható cég, elismerésre méltó üzleti stratégiával" - olvasható a Petrol közleményében.

A Petrolnál azt is megerősítették, hogy ősszel döntenek az orosz Lukoil olajtársasággal tervezett vegyes vállalat megalakításáról, amelybe bevinnék a Petrol és Lukoil összesen 565 benzinkútját a volt Jugoszláviában. A tervről először tavaly augusztusban esett szó, de a folytatás egyelőre késik.