Kinőtte budapesti központját a Citibank

Vágólapra másolva!
A Citibank 2005 októberében Budapesten hozta létre globális szolgáltatóközpontját, azonban a tevékenységet hamarosan az Arena Corner irodaházba költöztetik át. Az új 3000 négyzetméteres központ a munkatársak létszámának folyamatos bővítése miatt vált szükségessé - mondta el Bukovszki Attila, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének vezetője.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban avatta fel ünnepélyes keretek között a Citigroup Globális IT Szolgáltatóközpontját Budapesten Kóka János gazdasági miniszter, Sajjad Razvi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bukovszki Attila, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének vezetője. Már akkor bejelentették két újabb szolgáltatóközpont megnyitását is a magyarországi fióktelep keretei között. A két új központ közül az egyik pénzügyi kontrolling és likviditáskezelési szolgáltatásokat nyújt a Nyugat-Európában működő Citi-tagvállalatok számára. A másik, az Arena Cornerbe hamarosan beköltöző üzleti szolgáltatóközpont funkciói között általános adminisztrációs szolgáltatások szerepelnek.

A cégnél vizsgálják a további jelentős bővülés lehetőségét is középtávon. Az Arena Cornerbe való költözés kapcsán olyan stratégia szempontokat vettek figyelembe, mint a várható további bővülések, az optimális tömegközlekedés, a gazdaságos üzemeltetés és az ügyfélközpontú bérbeadói szolgáltatások, illetve a szempontok között nem utolsósorban szerepel az üzletfolytonosság is.

"A gyors létszámnövekedés miatt mára kinőttük az irodaházunkat, így új helyet kellett keresnünk" - fogalmaz a közlemény. A társaság munkatársai a szolgáltatás jellegéből adódóan 24 órás munkarendben dolgoznak, így különösen fontos, hogy legyen a környéken például metrómegálló, bolt, posta, önkormányzati ügyféliroda, orvosi rendelő, gyógyszertár. Itt mindez tízperces távolságban megtalálható.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Hungária körút és a Kerepesi út sarkán 2007 júliusában adják át az Arena Cornert, mely a maga 29 ezer négyzetméternyi bérterületével közel 20 százalékát teszi ki az idén átadásra tervezett budapesti irodaingatlanoknak. A Citibank Zrt. 1985 óta van jelen Magyarországon, és ez volt a csoport első leányvállalata a közép-kelet-európai régióban. Hálózata jelenleg 23 fiókból és 15 hitelközpontból áll, melyek az ország 19 nagyvárosában találhatók.