Vágólapra másolva!
A T-Online Magyarország Zrt. hozzáférési üzletága beolvad a Magyar Telekom Nyrt.-be, amely egyesül az Emitel Zrt.-vel - tette közzé a Magyar Telekom pénteken.
Vágólapra másolva!

A távközlési társaság közleménye szerint a pénteki rendkívüli közgyűlés elhatározta a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló hozzáférési üzletágnak a Magyar Telekom Nyrt.-be való beolvadását, valamint az Emitel Zrt. Magyar Telekommal történő egyesülését. Az átalakulás a cégbíróság által történő bejegyzéssel válik hatályossá, tervezett időpontja szeptember 30.

A jogutód Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 104 274 561 500 forintra változik. A közgyűlés tudomásul vette, hogy az Emitel Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai lemondtak tisztségükről. Klaus Hartmann kivételével, aki június 19-vel megnőtt feladataira tekintettel lemondott igazgatósági tagságáról, a Magyar Telekom Nyrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai változatlan feltételek és díjazás mellett látják el a jogutód társaságban az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tisztséget.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyek részére törzsrészvényenként 366 forintot fizet. A közgyűlés jóváhagyta a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel történő elszámolás módját, és megbízta az igazgatóságot annak végrehajtásával. A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód Magyar Telekomban részvényesként részt venni nem kívánó személyek száma 2 fő 22 700 darab részvénnyel.

Módosításokat fogadtak el a Magyar Telekom Nyrt. alapszabályában is. A módosítások legfőbb oka a most elhatározott egyesülés, valamint az államot megillető szavazatelsőbbségi részvény (aranyrészvény) megszüntetéséről szóló törvénynek való megfelelés. Ez utóbbi módosítás azt jelenti, hogy a Magyar Telekom közgyűlése az egy darab, 10 000 forint névértékű, névre szóló B sorozatú szavazatelsőbbségi részvényt (aranyrészvényt) 100 darab, egyenként 100 forint névértékű A sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvénnyé alakította át, és az aranyrészvényhez kapcsolódó elsőbbségi jogokat megszüntette.

Az [origo] kiadója a T-Online, amely a Magyar Telekom csoport tagja.