Újabb nullás hitel az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
Nulla százalékos kezelési költségű lakáshitelt vezetett be hétfőtől az Erste Bank. A piaci kamatozású, 6 hónapos kamatperiódusú hitel svájci frankban igényelhető.
Vágólapra másolva!

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a 0 százalékos kezelési költségű hiteltermékek rendkívül népszerűek, mivel más hiteleknél jóval alacsonyabb havi törlesztőrészletet jelentenek az ügyfelek számára.

Például egy piaci kamatozású 5 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel igénylése esetén 0 százalék kezelési költség mellett a havi törlesztőrészlet csupán 35 769 forint: A teljes hiteldíjmutató 6,52 százalék, ami jóval kedvezőbb a hasonló hitelek havi terheinél.

A hitel minimális összege 500 ezer forintnak megfelelő svájci frank, maximális összege fedezetalapon legfeljebb 50 millió forintnak megfelelő svájci frank lehet. Jövedelemalapon a hitelösszeg nincs értékhatárhoz kötve, ebben az esetben a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és az adós háztartásának fizetőképessége együttesen határozza meg a hitel maximálisan felvehető összegét. A termék tisztán fedezetalapon is igényelhető.

Az Erste Bank most az induló költségeket is csökkenti: az akció keretében elengedik az értékbecslési és a közjegyzői díjat is, melyek a folyósítási jutalék összegét csökkentik. Amennyiben pedig az ügyfél a jövedelmét a bankhoz irányítja és két csoportos beszedési megbízást ad, további folyósításijutalék-kedvezményben is részesül.

A 0 százalékos kezelési költséggel nyújtott lakáshitel esetén is igényelhető türelmi idő, valamint választhatók a kombinált termékek, például a lakáskasszával vagy életbiztosítással kombinált lakáshitel.

Az üzletágvezető hozzátette: a termékfejlesztéseknek köszönhetően a lakáshitelek piacán az Erste Bank továbbra is tartja vezető pozícióját, részesedése folyamatosan nő. Jelenleg az új lakáshitel-szerződések több mint 20 százalékát kötik a pénzintézetnél. Ennek köszönhetően 2007 első negyedévében a lakossági hiteleknél 10,5 százalékos, a lakáshiteleknél 11,7 százalékos piaci részesedést ért el a bank.