Felmentették a Soko Bunda-ügy érintettjeit

Vágólapra másolva!
A magyar vállalkozók számára kedvező döntést hozott a Soko Bunda-ügyben az illetékes német tartományi bíróság - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Tóth Boldizsár, az egyik érdekelt cég vezetője. A bírósági döntés még nem jogerős, az ügyész ugyanis fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Tóth Boldizsár szerint a bíróság a vádhatóság 118 oldalas vádanyagát tárgyalásra alkalmatlannak minősítette, és Tóth Boldizsárt és a vele kapcsolatban álló több mint 20 cég vezetőjét felmentette

A vállalkozás vezetője hangsúlyozza: a Soko Bunda és a Soko Pannónia ügyek a perbe vont vállalkozók 60 százalékát gazdaságilag tönkretették, több mint 10 volt a letartóztatott személyek száma. A vádpontok: embercsempészet, tiltott munkaerő-átengedés, adócsalás.

A vállalkozó rámutat: a fellebbező ügyészség nem ismeri az E-101-es igazolásokat. Az ügyészség szerint a Magyarországon kiállított E-101-es igazolások formailag eltérnek a szabályostól. Ugyanakkor Európában csak egyféle forma létezik, amelyet minden országban a munkavállalók anyanyelvén állítanak ki. Tóth Boldizsár kifogásolja, hogy az ügyészség nem ismeri el az érvényben lévő államközi szerződéseket, az Európai Bíróság és a német legfelsőbb bíróság határozatait, nem fogadja el a német legfőbb ügyész iránymutatását.