Üzemanyagtöltő hajót avatott a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol vízi benzinkútként üzemelő új tartályhajója lehetővé teszi, hogy közvetlenül hajóba töltve vásárolhassanak hajózási célú gázolajat a Duna bécsi szakaszán közlekedő teher- és utasszállító hajósok.
Vágólapra másolva!

A Mol Ausztria által üzemeltetett "Stavo" nevű hajó üzemanyag-ellátó tartályhajó (úgynevezett bunkerhajó) a Mol korneuburgi termináljánál állomásozik, és ennek 16 kilométeres körzetében, akár Bécs központját is ellátva szolgálja ki az utasszállító és teherhajókat.

A tartályhajó mintegy 500 000 liter üzemanyagot képes szállítani, míg egy utasszállító hajó igénye 30 000 és 70 000 liter között van, tehát a "Stavo" egy feltöltéssel átlagosan tíz hajó kiszolgálására képes.

A bunkerhajóról percenként akár 500 liter üzemanyagot lehet átfejteni, így egy utasszállító hajó töltése legfeljebb három órán át tart.

"A tartályhajó fontos mérföldkövet jelent nagykereskedelmi hálózatunkban, amellyel vevőinknek Bécs környékén, a Dunán folyamatosan biztosítjuk a gázolajat" - jelentette ki Horváth Béla, a Mol Ausztria igazgatója.