London az üzleti világ ranglistavezetője

Vágólapra másolva!
Gazdasági-üzleti szempontból London a világ vezető város, megelőzve New York-ot és Tokiót. A negyedik helyre Chicagót sorolták. A rangsort a Mastercard nemzetközi kártyakibocsátó felmérésében állapította meg, amelyet közgazdászok részvételével hat kritérium alapján készített, mintegy száz különböző részadat feldolgozásával.
Vágólapra másolva!

A Mastercard elsősorban arra kíváncsi, hogy a globális üzleti életben, mi a feltétele a sikernek, illetve a globális üzlet fejlődéséhez, milyen feltételek szükségesek. London vezető helyét elsősorban az üzleti élet működéséhez szükséges rugalmas feltételeinek köszönheti, igen erős részvételének a globális pénzügyi kapcsolatokban, továbbá a nemzetközi kereskedés, az üzleti turizmus és konferenciaélet igen magas szintjének. New York nemzetgazdasági faktorok miatt szorult London mögé, helyezését befolyásolta a most kevésbé stabil az amerikai gazdasági helyzet és valuta is.

Legkönnybben üzletelni, a Mastercard szerint a világon a kanadai nagyvárosokban lehet, amelyek egyebek között kiváló infrastruktúrával rendelkeznek, nem csak a közlekedés terén.

A nyugat-európai nagyvárosok közül Róma kapta a legalacsonyabb besorolást, vele csaknem egyenlőt Budapest, amely egyúttal a legjobb helyet érdemelte ki az üzleti élet feltételeit illetően a kelet-európai térségben, jóllehet a hat fő kritérium alapján egyikben sem előzi meg Rómát.