Rahimkulov növelte befolyását a Molban

Vágólapra másolva!
Megdet Rahimkulov és hozzátartozói 5,231 százalékra növelték közvetett befolyásukat a Molban - közölték a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
Vágólapra másolva!

Pénteken és csütörtökön összesen 429 861 darab Mol-papírt vásárolt a Kafijat Befektetési és Vagyonkezelési Zrt. többségi tulajdonában lévő londoni székhelyű Firthlion Limited. A Kafijatban 71,44 százalékkal többségi tulajdonos Megdet Rahimkulov, és a további részesedés is családtagjaié.

A közlemény szerint a vásárlás után a Rahimkulov család öt százalék feletti részesedést szerzett az olajipari társaságban, figyelembe véve a Firthlion Limited már korábban megszerzett 4 132 933 darab Mol-papírját, az ugyancsak Rahimkulov-érdekeltségű Általános Értékforgalmi Bank 500 000 darab részvényre szóló feltételes befolyásszerzésre irányuló opciós szerződését és Rahimkulov Timur, valamint Rahimkulov Ruszlan Charing Investments Limited nevű ciprusi cégének tulajdonában lévő 85 921 törzsrészvényt.

A bejelentés alapján a csütörtök-pénteki mintegy 37 milliárd forint értékű Mol-forgalomnak csaknem egynegyedét adták a Firthlion vásárlásai. Ugyanakkor a piacon már kedden - amikor kiemelkedő, 81 milliárd forint volt az olajpapír forgalma - arról szóltak a híresztelések, hogy Rahimkulov-érdekeltség vásárolja a Molt. A héten több mint három százalékot erősödött az olajpapír, pénteken 23 000 forinton zárt, 1,2 százalékot esett az árfolyama az előző napi záráshoz képest.