Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új piac nyílik a lengyel tőzsdén

Vágólapra másolva!
A jelentős fejlődés előtt álló cégek számára biztosít tőkebevonási lehetőséget a varsói tőzsde új platformja. A szabályok itt kevésbé szigorúak, ezért jobbak a feltételek a megizmosodáshoz.
Vágólapra másolva!

NewConnect néven új kereskedési platformot nyitott a varsói értéktőzsde - írja a Napi Gazdaság. A londoni AIM és a frankfurti Entry Standard mintájára létrehozott előtőzsde elsősorban a még nem teljesen tőzsdeérett kkv-k számára kínál vonzó tőkebevonási lehetőséget. A szabályozott piachoz képest a NewConnecten sokkal kevésbé szigorúak a bevezetési és forgalomban tartási szabályok, valamint alacsonyabbak a díjak is.

Az előtőzsde elsősorban nemrég indított, 20 millió zloty (1,2 milliárd forint) körüli saját tőkével rendelkező, jelentős fejlődés előtt álló cégek számára biztosít tőkebevonási lehetőséget. Az elképzelések szerint e cégek elsősorban kockázati tőkealapoktól, valamint a rizikót jól tűrő magánszemélyektől tudnának - pár százezertől néhány millió zlotyig terjedően - részvénykibocsátással friss tőkét bevonni. A piacon a kezdetekben még csak három cég papírjai forognak majd, ám a varsói tőzsde reményei szerint az év végére már tíz társaságot sikerül odacsábítani - amelyek a megfelelő méret elérése után továbbléphetnek majd a szabályozott, "rendes" tőzsdére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről