Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

MÁV: 794,5 millió forint balatoni felújításokra

Vágólapra másolva!
Tisztább, kulturáltabb vasúti, utazási környezet várja az idei balatoni üdülőszezon vendégeit, erre 794,5 millió forintot fordított a MÁV - közölték a MÁV Zrt. tó menti "bejárásán" részt vevő szakvezetői Keszthelyen csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Megújult járműparkról és vasútállomásokról, tisztább környezetről számolt be Mosóczi László üzletági vezérigazgató-helyettes a balatoni körutat tevő Desiro-motorvonatról leszállva.

Elmondta, hogy június 23-tól augusztus 26-ig négy Desiro motorvonat napi tíz járatban közlekedik az északi parton, Székesfehérvártól Tapolcáig. A déli parton 118, az északin 12 felújított, komfortosabb német személyvagont állítanak forgalomba.

Budapestről, Debrecenből és Miskolcról naponta, Szegedről, Pécsről és Győrből hétvégéken kerékpáros utasoknak is alkalmas szerelvényeket indítanak a déli partra. A Goldoni EuroCityvel együtt a tavalyinál 60 százalékkal több, összesen 42 vonaton biztosítják a kerékpárosok utazását - közölte a vezérigazgató-helyettes.

Mosóczi László hat balatoni vasútállomás területének, illetve aluljárójának kisebb-nagyobb felújításairól, valamint az összes állomástér karbantartásáról, virágosításáról is beszámolt.

Matéczné Németh Ágnes személyszállítási üzletág-igazgató arról szólt, hogy nem csak az utaztatási körülmények minősége, hanem mennyiség tekintetében is felkészültek a várhatóan növekvő balatoni idegenforgalomra.

Például szükség esetén meghosszabbított szerelvényeket, mentesítő és különvonatokat indítanak. Ez utóbbira már most jelentős az igény: eddig összesen 110 gyermekcsoport utaztatását igényelték. Számos felújított német személyvagont mozgáskorlátozottak számára alakítottak át, de előzetes bejelentés alapján két speciális kocsi, valamint több, a fel- és leszállást segítő lift is rendelkezésre áll - említette az üzletág-igazgató.

Egyéni és a bejelentkező csoportos utazók számára egyaránt kínál kedvezményes vasúti és vízi utazást a hajózási társasággal közös, többfajta Balaton-Mix menetjegy - fűzte hozzá Matéczné Németh Ágnes.

A közmunkaprogram keretében országosan foglalkoztatott 1300 ember közül 328-an dolgoztak és dolgoznak a vasútpályák, állomásterek gondozásán, a parlagfűirtáson és hulladékmentesítésen. Közülük 40-en különböző szakképesítéseket is szerezhetnek a közmunkavégzés ideje alatt.

A vasúti közmunkaprogramok költségének felét - 500 millió forintot - a MÁV fedezi - közölték a keszthelyi tájékoztatón.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről