A tavalyi év legjobbja az OTP Bank

Vágólapra másolva!
A Global Finance tekintélyes amerikai pénzügyi szaklap ismét az OTP Bankot választotta Magyarország legjobb bankjának a 2006. évet tekintve, míg a közép-kelet-európai régió legjobban teljesítő pénzintézete az osztrák Raiffeisen bankcsoport lett.
Vágólapra másolva!


A rangsort összeállító pénzügyi szakemberek az OTP-vel kapcsolatban kiemelik, hogy a bank történetében a tavalyi év volt a legaktívabb időszak a külföldi akvizíciókat tekintve. Megemlítik az orosz Investsberbank, az ukrán RBUA, a szerb Zepter banka és Kulska banka, a montenegrói CKB bank megvásárlását.

A közép-kelet-európai régióban első helyezett Raiffeisen csoport kitűnő tavalyi teljesítménye alapján tudta megelőzni az egy évvel korábbi első helyezettet, az ugyancsak osztrák Bank Austria Creditanstalt pénzintézetet.

A csoport 100 milliárd eurót meghaladó mérlegfőösszegével a világ első 100 bankjának egyike, a közép-kelet-európai régióban vezető pozícióban van a fiókhálózatot tekintve.

A Global Finance a speciális banki tevékenységben is állít fel rangsort. Közép- és Kelet-Európában a lap szerint az Unicredité (CA IB) a legjobb a befektetési banki, tőkebefektetési, valamint az M&A (vállalatfelvásárlás és összeolvadás) tevékenység.Az idén immáron 14. alkalommal tette közzé májusi lapszámában a Global Finance a feltörekvő piacok legjobb bankjainak rangsorát.

A felmérésben ágazati elemzők, vállalatvezetők, bankszakemberek, illetve a Global Finance szerkesztőségének munkatársai vesznek részt. A nyertes bankokat számos kritérium szerint választják ki.