Május 23-tól fizet osztalékot a Mol

Vágólapra másolva!
Az olajipari vállalat tavalyi év utáni, egy részvényre jutó, bruttó osztaléka 507,96 forint lesz, az osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára május 11-én lehet vásárolni.
Vágólapra másolva!

A Mol Nyrt. május 23-tól fizeti ki részvényeseinek az osztalékot - tette közzé a társaság a BÉT honlapján pénteken. A társaság közgyűlése még áprilisban döntött arról, hogy a 2006. évi eredmény terhére 50 milliárd forint osztalékot fizet, az egy részvényre jutó bruttó osztalék 507,96 forint lesz.

A társaság tulajdonában levő 10 898 525 darab "A" sorozatú, valamint az 578 darab "C" sorozatú saját részvényre jutó osztalék összege az osztalékra jogosult részvényesek részére részvényeik arányában kerül kifizetésre.

A Mol az osztalékfizetést megelőzően tulajdonosi megfeleltetést rendel el, melynek fordulónapja 2007. május 16. Ennek megfelelően a 2006. évi osztalékra jogosító Mol részvényeket utoljára 2007. május 11-én lehet vásárolni a Budapesti valamint a Varsói Értéktőzsdén.

Osztalékra azok a természetes és jogi személyek jogosultak, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a Mol részvények tulajdonosai. Az osztalékhoz való jog az osztalékfizetés kezdő napjától számított 5 év elteltével évül el - tette közzé a cég igazgatósága.