Budapesten fejleszt a Porsche

Vágólapra másolva!
Hárommilliárd forintos költséggel megkétszerezi budaörsi regionális logisztikai központjának kapacitását a legnagyobb magyar autókereskedelmi vállalat, a Porsche Hungaria Kft. Így a Parts Center Budapest (PCB) raktárcsarnokainak összes alapterülete eléri a 21 500 négyzetmétert.
Vágólapra másolva!

Négy éve 4 milliárd forintból építették meg a PCB első, 10 500 négyzetméteres raktárépületét, ami a Hős utcai központi raktárt váltotta ki. Július végére pedig egy 11 ezer négyzetméteres új csarnokot is átadnak.

Forrás: [origo]A Parts Center Budapest, a Porsche Hungaria 100 százalékos leányvállalata, az anyacég által forgalmazott járművek eredeti gyári alkatrészeinek és tartozékainak 95 százalékát öleli fel, így az ország ötven településének 287 márkaszervizét vidéken naponta egyszer, Budapesten kétszer látják el a szükséges részegységekkel - mondta el Eppel János, a társaság ügyvezető igazgatója. A PCB jelenleg a magyar mellett a szerb, macedón, albán és bolgár kereskedőket is ellátja, a bővítés révén pedig megnyílik a lehetőség, hogy egy év múlva - a cikkelemek számát időközben 43 ezerről 65 ezerre emelve - a román piac alkatrész-ellátását is Budaörsről végezzék. A PCB székhelyéül szolgáló 70 ezer négyzetméteres telken még egy, a mostaniakkal azonos méretű csarnok építésére van lehetőség, ha a piaci igények úgy kívánnák.