Román élelmiszer-turizmus Magyarországra

Vágólapra másolva!
Jóval olcsóbban várásolhatnak élelmiszert Magyarországon a romániai lakosok, mint odahaza, ráadásul jobb minőségben. Főleg a határhoz közeli magyar nagyáruházakba járnak szívesen.
Vágólapra másolva!

Nagy számban utaznak át ezekben a napokban az aradiak és az Arad megyeiek a határ magyar oldalára, hogy Makón, Szegeden vagy Békéscsabán vásároljanak jobb és olcsóbb élelmiszereket - írta keddi számában a Romania Libera. - A román lap szerint a határ közeli városokban lévő nagyáruházakban (főleg Cora és Tesco) a sokszor hetvenszázalékos árleszállításnak is köszönhetően olcsóbb és jobb minőségű árut vásárolhatnak.

A lap megszólaltat egy vásárlót, aki elmondja: családjával együtt mintegy száz eurót spórolt annak köszönhetően, hogy egy magyarországi bevásárlóközpontban és nem otthon vásárolt be.

Az aradiak magyar területen állítólag feleannyiért juthatnak tojáshoz, kalácshoz, margarinhoz vagy vajhoz, mint saját városukban.

Virágvasárnap előtt például Aradon 0,3-0,35 lejért vehettek tojást, a nagyhét elején viszont 0,4-0,5 lejre ugrott fel az ár. A magyar áruházakban viszont (forintról átszámítva) tartósan 0,2 lejbe került a tojás. Míg a sonka kilója Aradon 15 lejbe kerül, addig a magyar élelmiszer-áruházakban mindössze 7-9 lej - olvasható a lapban.