Jóváhagyták a Linamar vételi ajánlatát

Vágólapra másolva!
Jóváhagyta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Linamar Corporation nyilvános vételi ajánlatát, melyet a társaság magyarországi leányvállalata, a Linamar Hungary Nyrt. részvényeire tett. A Linamar Corporation ajánlatának elfogadására nyitva álló időszak 2007. március 28-án kezdődik, és május 29-én ér véget.
Vágólapra másolva!

A Linamar Corporation 3003 forintot kínál magyarországi leányvállalatának minden részvényért, ami 19 százalékos felárat jelent a Linamar Hungary Nyrt. részvényeire tett ajánlat PSZÁF-hez történő benyújtását (2007. február 26.) megelőző 180 naptári nap súlyozott átlagárához képest. Az anyavállalat által kínált vételár a Linamar Hungary Nyrt. kapitalizációját mintegy 25,8 milliárd forintra értékeli.

A Linamar Hungary Nyrt. Igazgatósága március 21-én elfogadásra javasolta a társaság részvényeseinek az anyavállalat vételi ajánlatát. Az Igazgatóság döntését többek között a független pénzügyi szakértőként eljáró KPMG véleménye támogatta, amely szerint a kisebbségi részvényeseknek felkínált, részvényenként 3003 forintos ár pénzügyi szempontból a szakvélemény kiállításának időpontjában méltányos.

A Linamar Corporation vételi ajánlatát a magyarországi leányvállalat részvényesei a részvények ajánlatban meghatározott értékpapírszámlákra való áthelyezésével fogadhatják el. A vételár kifizetéséhez szükséges az ajánlathoz csatolt megfelelő elfogadónyilatkozat kitöltése és benyújtása. Részvényeiket és a kitöltött elfogadónyilatkozataikat mind az intézményi, mind a magánszemély részvényeseknek az ajánlat lebonyolításában befektetési szolgáltatóként közreműködő ERSTE Befektetési Zrt.-hez (ERSTE) kell eljuttatniuk.