Az IEB tavaly 45 százalékkal növelte profitját

Vágólapra másolva!
Az Inter-Európa Bank Nyrt. tavaly 3,480 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 45 százalékkal haladja meg a 2005. évit.
Vágólapra másolva!

A bank mérlegfőösszege egy év alatt 34 százalékkal 329,6 milliárd forintra emelkedett a konszolidált, auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján összeállított pénzügyi beszámoló szerint - olvasható a banknak a BÉT honlapján közzétett április 5-i éves közgyűlésére kiadott meghívóban.

Januárban a Sanpaolo IMI Internazionale S.p.A. 4074 forintos nyilvános vételi ajánlatot tett az Inter-Európa Bank valamennyi névre szóló, szavazati jogot megtestesítő törzsrészvényére.

A vételi ajánlat az után született meg, hogy az IEB részvényeinek 85,866 százalékát tulajdonló Sanpaolo IMI Internazionale SpA a január elsejével létrejövő Intesa Sanpaolo vállalatcsoport része lett. (A Sanpaolo IMI mellett a Bank Intesa S.p.A.-ból jött létre az új bankcsoport.)

Az IEB részvénye a szerdai kereskedésben 3970 forintos árfolyamon zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 5000 forint, a legalacsonyabb 2162 forint volt.