Részvénytársasággá alakul a Delta

Vágólapra másolva!
A 10 milliárd forint feletti éves árbevételt produkáló Delta Kft. tulajdonosai a vállalat részvénytársasággá alakulásáról határoztak. Az új társaságban résztulajdonossá válik és igazgatósági tagságot szerez Czakó Ferenc, a Synergon egykori alapítója és vezetője.
Vágólapra másolva!

A Delta Kft. 2007. július 1-jével zártkörű részvénytársasággá alakul, 3 fős igazgatóságát Szalontai István és Brandhuber István eddigi tulajdonos, valamint Czakó Ferenc, a Synergon Informatika Nyrt. volt résztulajdonosa és elnöke alkotja majd - áll a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

Czakó vásárlás útján 15 százalékos tulajdonrészt szerez a kialakuló részvénytársaságban, Szalontai és Brandhuber egymáshoz viszonyított tulajdoni aránya nem változik.

A Delta Kft. szervezeti átalakulása nyomán két üzletág is új önálló társasággá alakul. A hálózati területre fókuszáló Delta-Net Kft-t Montvai Tamás, míg a szolgáltatási és outsourcing tevékenységeket végző, Delta Services Kft-t Bocsi Ervin és Hraboczki Márton irányítja majd.

Az idén 20 éve alapított Delta Kft. 2006-ban 22 százalékkal növelte árbevételét, túlszárnyalva az informatikai piac bővülési ütemét. Az előzetes adatok alapján, a társaság árbevétele a tavalyi évben meghaladta a tíz és fél milliárd forintot, és az adózott eredménye is 200 millió forint felett alakult.

A Delta az eddigieknél erőteljesebben kíván jelen lenni a több éve dinamikusan növekvő hálózatintegrációs piacon - így a közlemény. Ennek érdekében megalakul a Delta hálózatos szakembereit különálló szervezetbe tömörítő Delta-Net Kft., amelynek ügyvezetője Montvai Tamás, a Synergon hálózati üzletágának volt vezetője lesz.

"A tulajdonosok a továbbiakban is részt vesznek a vállalat mindennapi életében, és egy fokozatos átmenet után az operatív irányítás helyett a stratégiai irányítás, illetve ellenőrzés szintjén dolgoznak majd tovább." - mondta Szalontai István, a Delta egyik tulajdonosa.